Winter Lights

EN MAGISK PROMENAD GENOM LJUS & LJUD

När dagarna är som kortast lyser Winter Lights upp i mörkret. Kom i stämning inför högtidshelgerna och gör Winter Lights till din nya tradition!

Njut av an oförglömlig eftermiddag eller kväll. Promenera genom spektakulära ljusinstallationer och upplev vackra Skansen på ett helt nytt vis. Perfekt för alla åldrar.

Det kan du förvänta dig

Winter Lights är ett nytt, spännande koncept som kommer till Sverige. Upplev hur unika ljus- och ljudinstallationer ger liv åt Skansens miljö och historia.

Som besökare kommer du att bäddas in i ljus och ljud under en 1,5 km lång promenad, där du längs vägen kan stanna och njuta av säsongens godaste smaker från noggrant utvalda mat- och dryckesstånd.

WINTER LIGHTS:

– En fantastisk upplevelse för alla åldrar
– Imponerande ljusinstallationer i vackra miljöer
– Möjlighet att köpa värmande dryck och andra godsaker längs vägen

Några av våra ljusinstallationer

CANOPY

Upplev hur det känns när ljuset rör sig fram och tillbaka ovanför ditt huvud. Promenera under ett omslutande tak av ljus, där den lekfulla ljudkulissen bidrar till en varm och uppsluppen känsla.

ENCHANTED FOREST

Ljuset och ljudet tar oss med på en vacker resa där vi utforskar hur natten ställs mot dagen och hur de två samverkar.

WINGS

Änglastatyerna i början av stigen får oss att fantisera om att kunna flyga. Dessa vingar representerar alla de olika typer av flygande varelser som finns runtom på Skansen. Passa på att ta ett foto framför vingarna!

QUARRY

Efter att ha kommit ut från skogen får vi njuta av värmen och lugnet en stund. En påminnelse om eldens kraft, skönhet och betydelse.

WOODLAND CREATURES

Skansen är välkänt för alla de djur som bor här. Nu har de fått nya, lysande grannar. Kan du upptäcka och namnge alla dessa skogsvarelser?

THE PARADE

En hyllning till de elefanter som bodde på Skansen så sent som för 30 år sedan. Kan du hitta rätt perspektiv för att få se elefanterna i deras naturliga miljö?

GREENHOUSE

En lekfull flirt till alla de blommor som finns på området om somrarna. En installation inspirerad av naturens enkla skönhet och de ständigt skiftande årstiderna.

The Belfry

Den stora finalen är en hyllning av en av Skansens högsta byggnader. Det är en spektakulär upplevelse att se hur ljuset dansar över himlen och skapar spår som kan ses även utanför parken.

HITTA HIT

Gå in genom Skansens huvudentré och följ skyltarna.

Upplevelsen börjar och avslutas vid Skogaholms Herrgård. Här kan ni njuta av något att äta eller dricka innan ni påbörjar ert äventyr.

Utmaning: Lyckas ni se alla de djur som gömmer sig längs promenaden?

STÖRRE KARTA

Vanliga frågor

Vad är Winter Lights?

Via över ett dussin stora ljusinstallationer väcks Skansens historia och omgivning till liv. Häftiga ljuseffekter och en stämningsfull ljudbild gör varje steg på den cirka 1,5 kilometer långa promenaden till en fantastisk upplevelse. Dessutom kan du stanna längs vägen och njuta av varm choklad, glögg eller något gott att äta. Perfekt för alla åldrar.

Passar det alla?

Ingen åldersgräns. Winter Lights är en unik upplevelse för alla åldrar. Oavsett om ni är ett sällskap vänner eller kommer med hela familjen så kommer alla få en oförglömlig upplevelse på Winter Lights.

När är Winter Lights?

Öppnar: 27 oktober 2023
Stänger: 28 januari 2024

Stängt: 24+31 december
Sista insläpp: 21:00
Stänger: 22:00

Biljetter och priser

Priser: Från 185 kr (ungdom) och 290 kr (vuxen). Gratis för barn upp till 11 år.

Se fullständiga priser på Eventim där du även kan köpa biljett direkt.
BOKA BILJETT

Hur bokar jag biljetter?

Du köper biljetter via Eventim som är den officiella biljettförsäljaren Först väljer du dag och tid, därefter väljer du antal.
BOKA BILJETT

Du kan även köpa ett presentkort med en personlig hälsning!
KÖP PRESENTKORT

Varför måste jag i förväg bestämma när jag ska göra besöket?

Då vi vill ge alla besökare en ultimat upplevelse och samtidigt skydda den vackra miljön har vi begränsat antalet besökare samtidigt på plats.

Kan jag köpa biljett på plats?

Då biljetterna gäller olika dagar och tider rekommenderar vi att du köper din biljett i förväg. För att göra upplevelsen så hållbar som möjligt kan biljetter endast köpas digitalt
BOKA BILJETT

Kan jag ändra datum och tid på min biljett?

I mån om plats kan datum och tid justeras. Kontakta biljettleverantören Eventim för ytterligare hjälp. Vissa administrativa avgifter kan tillkomma.

Vad händer om jag kommer tidigare/efter min bokade tid?

Planera besöket utefter den tid du bokat. Vi kan be dig vänta om du är alldeles för tidig, då vi har begränsat antal besökare på varje tidslott. Om du missar din bokade tid kan vi be dig vänta tills vi har plats för dig. Vi kan inte garantera plats om du inte kommer på utsatt tid, och köpt biljett kan bli förbrukad utan att du får se Winter Lights.

Jag kan inte hitta mina biljetter

Logga in på ditt konto på Eventim med de uppgifter du angav vid köpet. Där finns dina biljetter.

Hur kan jag som årskortsinnehavare på Skansen uppleva Winter Lights?

Alla som vill uppleva Winter Lights behöver köpa biljett.

Biljettvillkor

FKP Scorpios biljettvillkor
Eventims biljettvillkor

Biljettsupport

För hjälp med dina biljetter, kontakta Eventims Support.

BYTE AV DAG:
Ifall du måste byta dag på din biljett ska du göra så här:

Steg 1: Gå in på Eventim.se och köp ny biljett till det nya önskade datumet. Du får en ny giltig biljett med nytt ordernummer.

Steg 2: Fyll i det här formuläret

Steg 3: Eventim kommer återbetala din ursprungliga bokning. Återbetalningen sker via den betalningsmetod du använde när du genomförde köpet.

BYTE AV TID:
Om ni dyker upp under en annan tid än den ni har bokat till försöker vi att lösa det så smidigt som möjlighet på plats, genom att släppa in er ändå.

Notera: Om tiden då ni dyker upp är slutsåld kommer ni att få vänta till nästa lediga tidslott innan ni kommer in.

När ska jag komma dit?

Planera så att du kommer till entrén den tid som står på din biljett.

Hur hittar jag till Winter Lights

Adress
Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm
GPS-position: 59.3273709889981, 18.103874346029702

Hitta till Skansen

Här finner du information om hur du tar dig till Skansen med bil, kollektivtrafik samt cykel.

Karta till Skansen

Cykla eller Gå

Gå över Djurgårdsbron och följ Djurgårdsvägen förbi Nordiska Museet och Gröna Lund för att komma till Skansen. Promenaden från Djurgårdsbron är cirka 1 kilometer.

Med kollektivtrafik

  • – Spårvagn linje 7 går från T-Centralen till Djurgården.

  • – Buss nummer 67 går från Odenplan till Skansen. Du kan även ta buss nummer 69 eller 76 till Djurgårdsbron och sedan promenera den sista biten (950 meter).

  • – Färjelinje 82 trafikerar Slussen – Skeppsholmen – Djurgården och stannar vid Allmänna gränd, 400 meter från Skansen.

För mer information, gå till SL:s traffikupplysning.

  • – Färjan M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad – Masthamnen (Viking Line-terminalen) – Djurgården och Nybroplan. Färjan stannar vid Allmänna gränd, 400 meter från Skansen.

För mer information se ressel.se.

Med bil

Tyvärr har vi inga parkeringsplatser vid Skansen. De närmaste finns vid Vasamuseet, Bellmansro (nära Rosendal), på Strandvägen eller på Narvavägen.

Handikapparkering:
Det finns tre parkeringsplatser på Skansens område för dig med handikapptillstånd. Anländ till Sollidsporten så hänvisar personal dig rätt. Vänligen notera risken att platserna kan bli fullbelagda och att vi inte kan garantera plats.

Kommer det finnas garderob eller värdeförvaring?

Det kommer inte finnas möjlighet lämna in något på plats.

Kan jag ta med mitt husdjur?

Tyvärr är inte Winter Lights anpassat för husdjur som t.ex. hundar. Under evenemanget kommer det vara mycket folk och stora folksamlingar som inte alla husdjur klarar av. Ljusinstallationerna kan även blinka och ändra färger snabbt och samtidigt kommer installationerna ackompanjeras av olika ljud. Låt husdjuren stanna hemma där de känner sig trygga.

Ledar-, signal- och assistanshundar är välkomna. Under besöket ska det framgå att det är en arbetande hund genom att hunden bär tjänstetäcke.

Innan besöket måste hundägaren/hundföraren skriva under en försäkran som intygar att hunden är vaccinerad mot valpsjuka och parvo-infektion samt att hunden inte uppvisar symtom på smittsam sjukdom. Blankett finns i entréerna. 

Får jag fotografera?

Fotografera och dela hur mycket du vill för privat bruk. Använd gärna hashtaggen #WinterLights

Jag är professionell fotograf. Får jag också fotografera med min proffskamera?

All professionell fotografering behöver godkännas av Winter Lights innan. Vänligen kontakta oss via mail innan ditt besök.

Säkerhet och trygghet

Winter Lights är ett säkert evenemang att besöka. Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar.

Vi har värdar och vakter utplacerade på flera fasta platser samt även värdar som rör sig över hela Winter Lights. Du kommer lätt känna igen dem på sin klädsel och trevliga bemötande.

Kommer det vara höga ljudvolymer och blinkande ljus?

Vissa ljusinstallationer är fasta i sitt sken och färg och vissa installationer blinkar och byter färg.

Musik och ljud förekommer på hela Winter Lights men alltid inom de riktlinjer Folkhälsomyndigheten bestämt.

Jag vill besöka Winter Lights + Skansen

Vill du uppleva resten av Skansen under ditt besök kan du köpa en kombinationsbiljett som gäller till både Winter Lights och övriga Skansen.

Nej. Tyvärr är inte Winter Lights anpassat för husdjur som t.ex. hundar. Under evenemanget kommer det vara mycket folk och stora folksamlingar som inte alla husdjur klarar av. Ljusinstallationerna kan även blinka och ändra färger snabbt och samtidigt kommer installationerna ackompanjeras av olika ljud. Låt husdjuren stanna hemma där de känner sig trygga.

Däremot gör vi undantag för servicehundar i tjänst.

Tillgänglighet för rullstol

Winter Lights går att ta del av även för rullstolsburna, men tänk på att Skansen är delvis kuperat och kan vara svårt att ta sig fram i vid blöta och snöiga underlag.

Ledsagare

Ledsagare har alltid fri entré och behöver inte köpa biljett.
BOKA BILJETT

Ledarhund

Ledar-, signal- och assistanshundar är välkomna. Under besöket ska det framgå att det är en arbetande hund genom att hunden bär tjänstetäcke.

Innan besöket måste hundägaren/hundföraren skriva under en försäkran som intygar att hunden är vaccinerad mot valpsjuka och parvo-infektion samt att hunden inte uppvisar symtom på smittsam sjukdom. Blankett finns i entréerna. 

Parkering för rörelsehindrade

Det finns tre parkeringsplatser på Skansens område för dig med handikapptillstånd. Anländ till Sollidsporten så hänvisar personal dig rätt. Vänligen notera risken att platserna kan bli fullbelagda och att vi inte kan garantera plats.

Kommer det finnas mat och dryck på Winter Lights?

Vi kommer erbjuda ett brett utbud av mat och dryck på Winter Lights.

Just nu håller vårt team på att skapa en fantastisk meny för alla åldrar och smaker. Oavsett hur hungrig du är kommer vi kunna servera dig god mat.

Både alkoholfria och alkoholhaltiga alternativ kommer serveras på utvalda platser på Winter Lights.

Du kommer hitta mer information på vår hemsida och på våra social medier vartefter det börjar bli klart.

Jag äter inte animaliska produkter. Finns det något gott för mig att äta?

Naturligtvis och som alltid på våra evenemang kommer det finnas ett brett utbud av både vegetariska och veganska menyer.

Allergier

Vi kommer servera alternativ för de vanligaste allergierna. Då detta är ett tillfälligt evenemang kommer vi inte alltid kunna garantera menyer för alla allergier.

Får jag ha med mig egen mat och dryck

Ingen egen mat och dryck kommer kunna tas med in. Om du har speciella dietiska krav på grund av sjukdom kommer du kunna ta med dig det in mot uppvisande av intyg från läkare.

Vattenflaskor får tas med in. Flaskan ska vara genomskinlig och med skruvkork.

Försäljning

Utmed Winter Lights och på utvalda platser kommer det finnas försäljning av hantverk, inredningsdetaljer och naturligtvis produkter med jultema. Utöver detta kommer det även finnas ett fint urval av minnessaker från din upplevelse på Winter Lights. Allt naturligtvis med hållbarhet i fokus.

Du kommer hitta mer information på vår hemsida och på våra sociala medier allt eftersom det börjar bli klart.

Betalning

Du kommer kunna betala med de vanligaste kredit- och debetkorten samt i vissa fall med Swish.

Vi har ingen möjlighet att ta emot American Express eller kontanter.

Kontakta oss

Allmänna frågor:
info@lightupyourwinter.com

Frågor om din biljett:
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

Gruppbokningar (från 20 personer):
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

Pressförfrågningar:
press@lightupyourwinter.com