Winter Lights

EN MAGISK PROMENAD GENOM LJUS & LJUD

När dagarna är som kortast lyser Winter Lights upp i mörkret. Kom i stämning inför högtidshelgerna och gör Winter Lights till din nya tradition!

Njut av an oförglömlig eftermiddag eller kväll. Promenera genom spektakulära ljusinstallationer och upplev vackra Gunnebo Slott och Trädgårdar på ett helt nytt vis. Perfekt för alla åldrar.

Det kan du förvänta dig

Winter Lights är ett nytt, spännande koncept som kommer till Sverige. Upplev hur unika ljus- och ljudinstallationer ger liv åt Gunnebo Slott och Trädgårdars miljö och historia.

Som besökare kommer du att bäddas in i ljus och ljud under en 1,5 km lång promenad, där du längs vägen kan stanna och njuta av säsongens godaste smaker från noggrant utvalda mat- och dryckesstånd.

WINTER LIGHTS:

– En fantastisk upplevelse för alla åldrar
– Imponerande ljusinstallationer i vackra miljöer
– Möjlighet att köpa värmande dryck och andra godsaker längs vägen

Här är våra installationer

HYPERSPACE

En dynamisk och konceptuell upplevelse, där det nya möter det gamla. Den imponerande originalträstrukturen kompletteras med ultramoderna stripes och en futuristisk ljudkomposition. Här börjar din Winter Lights-upplevelse.

EVERGREEN HYDRANGEAS

En lekfull flirt med de praktfulla blommor som står här under sommarmånaderna. Den här installationen är inspirerad av naturens enkla skönhet och årstidernas ständiga förändring.

DUELLING SPHINX

En gång var de numera tomma socklarna hem åt två sittande sfinxer. Inspirerade av originalmålningar i huset återupplivas de mäktiga sagodjuren igen och ger återigen sin kraftfulla energi åt trädgårdarna.

FAIRY STALACTITES

Här börjar vi vår resa genom årstiderna. Inspirerad av sommarens värme, faller hundratals ljusslingor från högt uppe i träden. Det är som att se ett älvor dansa i skogen. Ljudkulissen skapar en tonmässig värme, som drar dig in i skogen.

BEYOND VIOLET

En vibrerande tonartsförändring, som reflekterar över rörelsen genom årstiderna och hur ljuset avtar när vi går mot mörkret. Inspirerad av de fallna löven och de kala träden firar vi naturens råa skönhet.

DISTANCE

Som en återspegling av de mörkaste månadernas vilda ensamhet rör sig ett enda isolerat ljus över vattnet. Skogens dolda stigar inspirerade till denna stund av tystnad och eftertanke.

WOODLAND DISCOVERY

Medan du går genom skogen omges du av djur, som smyger på dig. Tryck på knapparna, se skogen lysa upp och upptäck dem!

PINBALL

Kan du stå still till musiken? Här möts smittsamma hits och pulserande ljus i en härlig hyllning till den bubblande livsglädjen. Ljuset färdas och studsar över ängen, som om det lekte jaga med vinden.

THE PEOPLE ARRIVE

Installationen bygger på teckningar som har hittats i huvudhuset på Gunnebo. Generationer har vandrat exakt här i hundratals år, och vi kommer att fortsätta göra det i hundratals år till. Vi är bara ett ögonblick i historien.

THE GROTTO

Du omges av glittrande ljus, som bär dig fram över ängen, när du promenerar genom den magiska tunneln. Ta en bild och sprid din förtrollande Winter Lights-upplevelse!

THE SPECTACULAR

När promenaden når sitt slut bjuds du på en spektakulär final med färgglada ljus, projektioner och musik. Upplev hur vackra Gunnebo Slotts södra sida väcks till liv i mörkret.

Det är fyra sekvenser som alla är cirka tre minuter långa.

Vanliga frågor

Vad är Winter Lights?

Via över ett dussin stora ljusinstallationer väcks Gunnebo Slott och Trädgårdars historia och omgivning till liv. Häftiga ljuseffekter och en stämningsfull ljudbild gör varje steg på den cirka 1,5 kilometer långa promenaden till en fantastisk upplevelse. Dessutom kan du stanna längs vägen och njuta av varm choklad, glögg eller något gott att äta. Perfekt för alla åldrar.

Passar det alla?

Ingen åldersgräns. Winter Lights är en unik upplevelse för alla åldrar. Oavsett om ni är ett sällskap vänner eller kommer med hela familjen så kommer alla få en oförglömlig upplevelse på Winter Lights. Tänk på att Gunnebo är ett kulturreservat och delvis kuperat.

När är Winter Lights?

Öppnar: 17 november 2023
Stänger: 7 januari 2024

Öppet: 17-19 nov, 24-26 nov, 1 dec-7 jan (Stängt 24+31 dec)
Öppettider: 15:20 – 22:00
Sista insläpp: 21:00

Biljetter och priser

Priser: Från 185 kr (barn) och 280 kr (vuxen).

Se fullständiga priser på Eventim där du även kan köpa biljett direkt.
BOKA BILJETT

Hur bokar jag biljetter?

Du köper biljetter via Eventim som är den officiella biljettförsäljaren Först väljer du dag och tid, därefter väljer du antal.
BOKA BILJETT

Du kan även köpa ett presentkort med en personlig hälsning!
KÖP PRESENTKORT

Varför måste jag i förväg bestämma när jag ska göra besöket?

Då vi vill ge alla besökare en ultimat upplevelse och samtidigt skydda den vackra miljön har vi begränsat antalet besökare samtidigt på plats.

Kan jag köpa biljett på plats?

Då biljetterna gäller olika dagar och tider rekommenderar vi att du köper din biljett i förväg. För att göra upplevelsen så hållbar som möjligt kan biljetter endast köpas digitalt
BOKA BILJETT

Kan jag ändra datum och tid på min biljett?

I mån om plats kan datum och tid justeras. Kontakta biljettleverantören Eventim för ytterligare hjälp. Vissa administrativa avgifter kan tillkomma.

Vad händer om jag kommer tidigare/efter min bokade tid?

Planera besöket utefter den tid du bokat. Vi kan be dig vänta om du är alldeles för tidig, då vi har begränsat antal besökare på varje tidslott. Om du missar din bokade tid kan vi be dig vänta tills vi har plats för dig. Vi kan inte garantera plats om du inte kommer på utsatt tid, och köpt biljett kan bli förbrukad utan att du får se Winter Lights.

Jag kan inte hitta mina biljetter

Logga in på ditt konto på Eventim med de uppgifter du angav vid köpet. Där finns dina biljetter.

Biljettvillkor

FKP Scorpios biljettvillkor
Eventims biljettvillkor

Biljettsupport

För hjälp med dina biljetter, kontakta Eventims Support.

BYTE AV DAG:
Ifall du måste byta dag på din biljett ska du göra så här:

Steg 1: Gå in på Eventim.se och köp ny biljett till det nya önskade datumet. Du får en ny giltig biljett med nytt ordernummer.

Steg 2: Fyll i det här formuläret

Steg 3: Eventim kommer återbetala din ursprungliga bokning. Återbetalningen sker via den betalningsmetod du använde när du genomförde köpet.

BYTE AV TID:
Om ni dyker upp under en annan tid än den ni har bokat till försöker vi att lösa det så smidigt som möjlighet på plats, genom att släppa in er ändå.

Notera: Om tiden då ni dyker upp är slutsåld kommer ni att få vänta till nästa lediga tidslott innan ni kommer in.

Hur hittar jag till Winter Lights

Adress
Gunnebo Slott och Trädgårdar
Christina Halls väg
431 36 Mölndal
GPS-position: N 57º 39.497 E 12º 3.751

Hitta till Gunnebo slott

Här finner du information om hur du tar dig till Gunnebo Slott med bil, kollektivtrafik samt cykel.

Karta till Gunnebo Slott och Trädgårdar

Med kollektivtrafik – det självklara valet

Närmsta busshållplats är Gunnebo Park, varifrån en promenad på 0,9 km längs John Halls väg tar dig genom vacker miljö till Gunnebo.

  • – Buss 753 Heden-Mölndal via Helenedal. Restid från Korsvägen ca 15 minuter. OBS! Buss 753 till Mölndal via Chalmers tar ca 50 min, välj istället buss 753 till Mölndal via Helenedal för kortare resväg.

  • – Från Mölndal station går buss 753 mot Heden via Helenedal, restid ca 10 minuter.

Sök din resa med Reseplaneraren

Med bil

Gunnebo Slott är skyltat både från E6 (Lackarebäcksmotet) och Riksväg 40 västerut (Mölnlyckemotet). När du åkt ca 100 meter på John Halls väg är du inne i Gunnebo kulturreservat. Inga obehöriga motorfordon får parkeras eller framföras i trädgårdarna av säkerhets- och utrymmesskäl.

Vi uppmanar alla att samåka om ni kommer med bil. Det är mycket mer hållbart och antalet parkeringsplatser är begränsade.

Med bussar (grupp)

Grupper som anländer med buss kan stanna vid busshållplats Runde sten på John Halls väg. Detta är närmsta vägen till Winter Lights, men observera att det är uppförsbacke för de gående. Ingen parkering av bussar på denna plats.

Parkering

Det finns flera parkeringsplatser vid Gunnebo Slott. Tänk på att antalet parkeringsplatser är begränsade. Planera din resa så att du hinner parkera.

  • Runde sten, Kod: Gunnebo (31236)
  • Björkallén, Kod: Gunnebo (31236)
  • Rådasjön, Kod: Gunnebo (31236)
  • Lantgården, parkering endast för rörelsehindrade. Kod: Gunnebo – Lantgården (31237)

Lämna inte värdesaker i bilen.

KARTA MED PARKERINGAR

Parkeringsautomater

Vid varje parkering finns parkeringsautomater som sköts av Mölndals parkering.

Områdeskoden är: 31236.
Betalsätt: app, mobil, Mastercard och VISA.

När ska jag komma dit?

Planera så att du kommer till entrén den tid som står på din biljett.

Var börjar Winter Lights?

Entrén och biljettskanningen befinner sig i allén på väg upp till slottet från Runde sten. Det är även här som Winter Lights avslutas och utgången finns.

Kommer det finnas toaletter?

Det kommer finnas toaletter på utvalda platser runtom parken.

Det kommer även att finnas toalett anpassade för rullstolar. Fråga gärna i entrén vid ankomst var den finns lokaliserad.

Kommer det finnas garderob eller värdeförvaring?

Det kommer inte finnas möjlighet lämna in något på plats.

Kan jag ta med mitt husdjur?

Tyvärr är inte Winter Lights anpassat för husdjur som t.ex. hundar. Winter Lights äger rum i Gunnebos park. Under evenemanget kommer det vara mycket folk och stora folksamlingar som inte alla husdjur klarar av. Ljusinstallationerna kan även blinka och ändra färger snabbt och samtidigt kommer installationerna ackompanjeras av olika ljud. Låt husdjuren stanna hemma där de känner sig trygga.

Får jag fotografera?

Fotografera och dela hur mycket du vill för privat bruk. Använd gärna hashtaggen #WinterLights

Jag är professionell fotograf. Får jag också fotografera med min proffskamera?

All professionell fotografering behöver godkännas av Winter Lights innan. Vänligen kontakta oss via mail innan ditt besök.

Säkerhet och trygghet

Winter Lights är ett säkert evenemang att besöka. Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar.
Vi har värdar och vakter utplacerade på flera fasta platser samt även värdar som rör sig över hela Winter Lights. Du kommer lätt känna igen dem på sin klädsel och trevliga bemötande.

Kommer det vara höga ljudvolymer och blinkande ljus?

Vissa ljusinstallationer är fasta i sitt sken och färg och vissa installationer blinkar och byter färg.
Musik och ljud förekommer på hela Winter Lights men alltid inom de riktlinjer Folkhälsomyndigheten bestämt.

Jag vill besöka Gunnebo Slott och Trädgårdar

Att besöka vackra Gunnebo Slott och Trädgårdar utanför Winter Lights bör planeras separat. All information kan ni hitta här.

Nej. Tyvärr är inte Winter Lights anpassat för husdjur som t.ex. hundar. Under evenemanget kommer det vara mycket folk och stora folksamlingar som inte alla husdjur klarar av. Ljusinstallationerna kan även blinka och ändra färger snabbt och samtidigt kommer installationerna ackompanjeras av olika ljud. Låt husdjuren stanna hemma där de känner sig trygga.

Däremot gör vi undantag för servicehundar i tjänst.

Tillgänglighet för rullstol

Winter Lights planerar separata spår att följa varav ett är ett rullstolsanpassat. Tänk på att Gunnebo kulturreservat är delvis kuperat och kan vara svårt att ta sig fram i vid blöta och snöiga underlag.

Ledsagare

Ledsagare har alltid fri entré och behöver inte köpa biljett.
BOKA BILJETT

Ledarhund

Ledarhundar är välkomna till Winter Lights.

Skyltning och karta

Det finns fyra större entréskyltar till området som är försedda med karta: en vid Runde sten, en vid Stensjöns parkering, en vid Rådasjöns handikappbad samt en vid parkeringen i början av Christina Halls väg.

Parkering för rörelsehindrade

Parkering för rörelsehindrade finns vid Lantgården. Se detaljer under Parkering ovan.

Kommer det finnas mat och dryck på Winter Lights?

Vi kommer erbjuda ett brett utbud av mat och dryck på Winter Lights.

Just nu håller vårt team på att skapa en fantastisk meny för alla åldrar och smaker. Oavsett hur hungrig du är kommer vi kunna servera dig god mat.

Både alkoholfria och alkoholhaltiga alternativ kommer serveras på utvalda platser på Winter Lights.

Du kommer hitta mer information på vår hemsida och på våra social medier vartefter det börjar bli klart.

Jag äter inte animaliska produkter. Finns det något gott för mig att äta?

Naturligtvis och som alltid på våra evenemang kommer det finnas ett brett utbud av både vegetariska och veganska menyer.

Allergier

Vi kommer servera alternativ för de vanligaste allergierna. Då detta är ett tillfälligt evenemang kommer vi inte alltid kunna garantera menyer för alla allergier.

Får jag ha med mig egen mat och dryck

Ingen egen mat och dryck kommer kunna tas med in. Om du har speciella dietiska krav på grund av sjukdom kommer du kunna ta med dig det in mot uppvisande av intyg från läkare.

Vattenflaskor får tas med in. Flaskan ska vara genomskinlig och med skruvkork.

Försäljning

Utmed Winter Lights och på utvalda platser kommer det finnas försäljning av hantverk, inredningsdetaljer och naturligtvis produkter med jultema. Utöver detta kommer det även finnas ett fint urval av minnessaker från din upplevelse på Winter Lights. Allt naturligtvis med hållbarhet i fokus.

Du kommer hitta mer information på vår hemsida och på våra sociala medier allt eftersom det börjar bli klart.

Betalning

Du kommer kunna betala med de vanligaste kredit- och debetkorten samt i vissa fall med Swish.

Vi har ingen möjlighet att ta emot American Express eller kontanter.

Kontakta oss

Allmänna frågor:
info@lightupyourwinter.com

Frågor om din biljett:
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

Gruppbokningar (från 20 personer):
kundservice@eventim.se | 0771 130 150

Pressförfrågningar:
press@lightupyourwinter.com